Casa Miquel Tomàs i Muntal
Casa Miquel Tomàs i Muntal, Casa Fontanet,
Capellades

Plaça Sant Miquel, 22; Carrer Sant Francesc
    Espai urbà de planta rectangular que uneix els carrers Major i Sant Francesc

Juan Garcia Targa

Casa entre mitgeres i en cantonada, de planta baixa, pis i golfa; coberta de teula corba a una vessant, acabada amb una simple cornisa, canal i baixant vist fins arribar al primer forjat. Façanes amb obertures de proporció vertical; la finestra de la plaça Sant Miquel, modificada i tancada amb persiana enrotllable, i el balcó del carrer Sant Francesc, protegit amb barana de ferro de brèndoles verticals. Ampli portal de carreus de pedra, d'arc de mig punt, tancat amb porta nova de fusta emplafonada d'una fulla batent, tarja i fixes laterals. Façanes arrebossades.

Edifici representatiu de l'arquitectura popular de casa unifamiliar entre mitgeres del casc antic.

D'acord amb la datació d'altres immobles de la zona immediata a la casa, es podria establir com a data de la seva construcció la segona meitat del segle XVIII.

Aquesta casa de la plaça Sant Miquel, que fa cantonada amb el carrer Sant Francesc, era habitada el 1894 per Miquel Tomàs Muntal qui va realitzar unes reformes de la façana al 1903. Al llarg del segle XX va tenir diversos propietaris..

ARXIU MUNICIPAL DE CAPELLADES

ARXIU DEL MUSEU MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES