Casa Matilde León

c/ Nou, 3

Lluís Colomer i Callós
    La normativa del Pla Especial preveu la conservació íntegra de la façana.
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres, que disposa d'un alçat de tres plantes (pb + 2p) i d'una façana estructurada en dos eixos verticals d'obertures que corresponen a una porta i una finestra a la planta baixa (ambdues amb la llinda amb forma d'arc rebaixat), un balcó i una finestra al primer pis i, finalment, dues finestres al pis superior. El parament presenta un arrebossat de color blanc i destaca el sòcol de pedra de la planta baixa i les cornises, del mateix material, que indiquen la cota dels forjats interiors. El balcó consta d'una volada de llosanes de pedra, amb el perfil motllurat, i d'una barana metàl·lica de fundició. El coronament del frontis disposa dels orificis de ventilació de la solera, d'una darrera cornisa motllurada, de major volum, sobre la qual se situa la barana del terrat transitable.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Forma part del Conjunt 4 que inclou les cases populars construïdes en el recinte de la primera muralla de la vila i en el seu antic fosat. El projecte arquitectònic es conserva en l'Arxiu Municipal de Sitges.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)