Casa Llorenç Molins
Sant Feliu de Llobregat

Carrer de Pi i Margall, 16

Gabriel Borrell i Cardona
    Modificada per addició d'una planta
    CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

Casa de petites dimensions, de planta rectangular i amb planta baixa i dos pisos. Originalment la casa només tenia planta i pis, però després de la postguerra es va fer una remunta. A banda de la façana principal, té una façana lateral pel fet de que per aquesta banda l'edifici dóna als jardins de les cases del Passeig Bertrand, cosa que va permetre obrir en aquest costat finestres. A la planta baixa presenta una gran porta (avui d'accés a un comerç) d'arc rebaixat flanquejada per dues portes més petites en arc deprimit. A sobre d'aquestes dues portes més petites hi ha unes obertures o sobreportes pentagonals amb llinda i reixa de ferro forjat. Al primer pis hi ha un balcó central de formes arrodonides amb barana de ferro forjat. Al pis superior, afegit posteriorment, hi ha obertures rectangulars. La teulada, a dues vessants, planteja un ràfec a la part superior de l'edifici. El cos inferior de la façana es distingeix del que correspon al primer pis pels carreus que aporten un relleu diferenciat al mur.

Forma part de la Ruta Modernista de Sant Feliu.

La faceta professional de Gabriel Borrell i Cardona com a arquitecte i urbanista fou destacada tant pels projectes desenvolupats com per la important tasca realitzada en les àrees de l'ensenyament i de la recerca.
    Des de principis del segle XX va ser arquitecte municipal de Sant Feliu,
    Moltes d'aquestes obres de Borrell van ser executades per l'empresa constructora familiar dels Molins. Llorenç Molins, fill del contractista Josep Molins i Cañameras, va encarregar a Gabriel Borrell el projecte de casa seva al carrer de Pi i Maragall.

- AMIGÓ I BARBETA, Jordi; RETUERTA I JIMÉNEZ, M. Luz. Imatges de la vida econòmica. 1887-1936. Sant Feliu de Llobregat: Patronat Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat 1985. 107 p.