Casa Eulàlia Ollé (vídua Donadoni)
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Passeig de Bertrand, 21, 23 i 25

  Coordenades:

  41.38213
  2.04776
  420379
  4581616
  Número de fitxa
  08211 - 145
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Modernisme
  Segle
  XX
  Any
  1911
  Josep Masdeu i Puigdemasas (mestre d'obres)
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL 19/10/1988
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  35999
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  0418803DF2801G
  Autoria de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  La casa Eulàlia Ollé es caracteritza per la seva austeritat. La seva composició és molt simètrica i es resol en planta i pis.
  En el cos inferior, la porta d'ingrés està flanquejada per dues finestres. Els carreus que doten de personalitat aquesta planta desapareixen al primer pis, on una balconada de ferro connecta tres obertures emmotllades, com les comentades anteriorment, en arc rebaixat. Finalment, el coronament de la façana trenca amb l'estaticisme del conjunt per mitjà d'una estructura sinuosa, una solució típica del modernisme.

  Forma part de la Ruta Modernista de Sant Feliu de Llobregat.

  L'edifici va ser projectat pel mestre d'obres, Josep Masdeu. Originalment, a la planta baixa s'hi va ubicar una fàbrica que produïa objectes de paper (calendaris, llibretes, etc) i que avui dia ja no existeix. La casa d'Eulàlia Donadoni sovint era anomenada "la fàbrica de les nines", pels motius amb els quals s'il·lustraven alguns dels articles de papereria que es fabricaven a la petita indústria situada a la planta baixa.
  Un cop desapareguda la fàbrica, es va construir un nou cos d'edifici al seu costat que imita el coronament ondulat de l'edifici original.

  - ESTEVES, Albert (dir.). Sant Feliu de Llobregat. Guia del patrimoni històric i artístic. Molins de Rei: Centre d'Estudis i Divulgació del Patrimoni (CEDIP), 1997. 47 p.
  - RETUERTA I JIMÉNEZ, M. Luz; SAMMARTÍ I ROSET, Carme (dir.). Sant Feliu de Llobregat. Identitat i història. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 2002. 365 p.
  - RUIZ I MORENO, Esther; RETUERTA I JIMÉNEZ, M. Luz. Bibliografia sobre Sant Feliu de Llobregat. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 1994. 306 p.
  - SANS I FÀBREGAS, Llorenç; GRAS, Mercè. Els carrers de Sant Feliu. Sant Feliu de Llobregat: Patronat Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 1989. 95 p.
  - VIDAL I JANSÀ, Mercè. Arquitectura i urbanisme a Sant Feliu de Llobregat. 1826-1936. De Pere Serra i Bosch a Nicolau M. Rubió i Tudurí. Sant Feliu de Llobregat: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat. 2005. 202 p.