Casa Josep Aguadé (actual Sindicat agrícola)
Sant Feliu de Llobregat

Passeig de Nadal, 28

Gabriel Borrell i Cardona
    Regular
    L'estructura de l'edifici està en perfecte estat, però els esgrafiats de la façana es deterioren i el conjunt està mancat d'un cert manteniment.
    BCIL 19/10/1988
    36012
    Sindicat agrícola - 0418828DF2801G
    CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

Edifici de petites dimensions, de planta rectangular, amb planta baixa i pis i situat al fons d'una petita entrada per l'accés dels carruatges que, avui dia, permet l'entrada de mercaderies a l'actual sindicat agrícola que hi té la seu. La casa és de planta baixa i pis amb terrat a la catalana. A la planta baixa, una porta rectangular en posició central està precedida per dos petits esglaons que permeten salvar el poc desnivell que planteja la construcció respecte del jardí. Està flanquejada per dues finestres actualment amb reixa. Al pis superior trobem tres balcons, un central una mica més gran i dos laterals. Tenen barana de ferro forjat i abasten les tres portes que s'hi obren. Totes tres estan emmarcades per una imposta que, a la part superior, tenen motius ornamentals naturalistes esgrafiats. El coronament de l'edifici planteja una sanefa també esgrafiada amb conjunts de dos espiralls situats sobre cadascuna de les tres finestres. Per sobre, la barana del terrat presenta una solució ornamental curiosa en la que s'alterna el ferro amb unes grans crestes fetes en motllo.

Forma part de la Ruta Modernista de Sant Feliu de Llobregat.

Aquesta casa havia estat propietat de la família Perellada i a partir de l'any 1931 va ser seu del Sindicat Agrícola. Quan es va edificar a principis de segle la construcció aïllada, ja que la urbanització del Passeig Nadal encara no s'havia desenvolupat.

- FERRER, Jordi: Sant Feliu de Llobregat. Recull gràfic, 1887-1965. Col·lecció l'Abans, Efadós Editorial, el Papiol, 2001, 650 p.
    - VIDAL I JANSÀ, Mercè. Arquitectura i urbanisme a Sant Feliu de Llobregat. 1826-1936. De Pere Serra i Bosch a Nicolau M. Rubió i Tudurí. Sant Feliu de Llobregat: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, 2005. 202 p.