Casa Josep Aguadé (actual Sindicat agrícola)
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Passeig de Nadal, 28

  Coordenades:

  41.38259
  2.04749
  420357
  4581667
  Número de fitxa
  08211 - 144
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Modernisme
  Segle
  XX
  Any
  1911
  Gabriel Borrell i Cardona
  Estat de conservació
  Regular
  L'estructura de l'edifici està en perfecte estat, però els esgrafiats de la façana es deterioren i el conjunt està mancat d'un cert manteniment.
  Protecció
  Legal
  BCIL 19/10/1988
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  36012
  Accés
  Fàcil
  Productiu
  Titularitat
  Privada
  Sindicat agrícola - 0418828DF2801G
  Autoria de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  Edifici de petites dimensions, de planta rectangular, amb planta baixa i pis i situat al fons d'una petita entrada per l'accés dels carruatges que, avui dia, permet l'entrada de mercaderies a l'actual sindicat agrícola que hi té la seu. La casa és de planta baixa i pis amb terrat a la catalana. A la planta baixa, una porta rectangular en posició central està precedida per dos petits esglaons que permeten salvar el poc desnivell que planteja la construcció respecte del jardí. Està flanquejada per dues finestres actualment amb reixa. Al pis superior trobem tres balcons, un central una mica més gran i dos laterals. Tenen barana de ferro forjat i abasten les tres portes que s'hi obren. Totes tres estan emmarcades per una imposta que, a la part superior, tenen motius ornamentals naturalistes esgrafiats. El coronament de l'edifici planteja una sanefa també esgrafiada amb conjunts de dos espiralls situats sobre cadascuna de les tres finestres. Per sobre, la barana del terrat presenta una solució ornamental curiosa en la que s'alterna el ferro amb unes grans crestes fetes en motllo.

  Forma part de la Ruta Modernista de Sant Feliu de Llobregat.

  Aquesta casa havia estat propietat de la família Perellada i a partir de l'any 1931 va ser seu del Sindicat Agrícola. Quan es va edificar a principis de segle la construcció aïllada, ja que la urbanització del Passeig Nadal encara no s'havia desenvolupat.

  - FERRER, Jordi: Sant Feliu de Llobregat. Recull gràfic, 1887-1965. Col·lecció l'Abans, Efadós Editorial, el Papiol, 2001, 650 p.
  - RETUERTA I JIMÉNEZ, M. Luz; SAMMARTÍ I ROSET, Carme (dir.). Sant Feliu de Llobregat. Identitat i història. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 2002. 365 p.
  - VIDAL I JANSÀ, Mercè. Arquitectura i urbanisme a Sant Feliu de Llobregat. 1826-1936. De Pere Serra i Bosch a Nicolau M. Rubió i Tudurí. Sant Feliu de Llobregat: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, 2005. 202 p.