Casa Josep Mª Casabó

Pg. Marítim, 64-65 - c/ J. Planas i Robert, 2-8- c/ Josep Carbonell i Gener, 35-39

Racionalisme
    Marco Cortina
    Bo
    El Pla Especial considera necessària la conservació íntegra del volum, de l'entorn i dels paràmetres estilístics de les façanes.
    Pla Especial, 382. 2006
    Ref. cad.: 62203CF9685S
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici aïllat estructurat en planta baixa, un pis i coberta plana no transitable, proper a un llenguatge formal basat en trets funcionalistes o racionalistes. Es tracta d'una composició que combina tot un seguit de volums quadrats i rectangulars d'estructura metàl·lica i de formigó armat, amb altres elements com podrien ser les grans planxes (també de formigó armat) que formen grans espais porxats suportats per estretes columnes també metàl·liques. Els murs perimetrals disposen de grans espais d'obertures, la qual cosa fa que l'edifici sembli no tenir murs de tancaments massissos. Destaca una ampla escala d'accés a la planta pis, d'un sol tram i situat en paral·lel a la façana afrontada al Passeig Marítim, la qual disposa d'una barana de ferro tubular, solució típica de les construccions de caire racionalista. Els revestiments d'algunes zones de l'edifici està fet a base de pedra de travertí.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció II. La finca està catalogada com una construcció de tipus C. El projecte original es conserva a l'Arxiu Municipal de Sitges. L'edifici també és conegut com El Barco.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)