Casa Josep Ferret i Dalmau

Pg. Marítim, 72

Josep Mª Martino Arroyo (1881-1957)
    Bo
    El Pla Especial estableix el manteniment del volum, dels elements de la façana i, especialment, de la pèrgola.
    Legal i física
    Pla Especial, 386. 2006
    Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. Barcelona-08008
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici unifamiliar aïllat avui dia seu del Centre d'Estudis del Mar, organisme depenent de la Diputació de Barcelona. Organitzat en alçat en planta baixa i un pis amb coberta de teules composta, i amb un llenguatge formal indeterminat que s'apropa al post modernisme. A la façana afrontada al Passeig Marítim disposa d'una tribuna poligonal, només de planta baixa, amb coberta plana, que serveix de terrassa a estances del primer pis i amb barana de balustres entre matxons d'obra. Adossat a la part més occidental d'aquesta tribuna hi ha un porxo amb una coberta plana amb la utilitat de terrassa (també amb barana de balustres) per a dependències de la primera planta. Pel que fa a les obertures, combina portes i finestres amb llindes rectes i amb arcs de mig punt, sense emmarcaments, llevat dels ampits de les finestres que s'estructuren en base a una peça motllurada que sobresurt lleugerament de la línia del revestiment de façana. Les cobertes, de teules formant vessants compostes, disposen d'un ràfec amb força voladís, decorat amb parelles de mènsules a les cantoneres i lleugeres motllures que imiten caps de bigues. La part posterior de l'edifici també disposa d'un volum porxat de les mateixes característiques, és a dir, amb cobertes planes i baranes de balustres.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció II. La finca està catalogada com una construcció de tipus C. El projecte original es conserva a l'Arxiu Municipal de Sitges.

COLL, I. (2001) "Arquitectura de Sitges. 1800-1930". Sitges
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)