Casa Jané Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer de Sant Joan, 12

  Coordenades:

  41.34545
  1.69937
  391187
  4577922
  08305-352
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Popular
  Contemporani
  XIX
  Bo
  Inexistent
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref. cad.: 13312CF9718S
  Jordi Montlló Bolart

  Casa que fa cantonada amb el carrer de La Palma, de planta rectangular i que consta de planta baixa i dos pisos. La coberta és mixta de terrat pla afegit a posteriori i teules àrabs, a dues aigües. La façana principal és la del carrer Sant Joan. Hi ha la porta principal d'accés, centrada i amb arc rebaixat i dues entrades laterals adaptades als comerços que hi ha. A la planta pis, trobem dues obertures adintellades arrenglerades a l'eix de la porta, però són d'amplades diferents. A cada costat hi ha dos balcons amb obertura adintellada amb la llosana feta de pedra d'una única peça decorada. A la segona planta, trobem una obertura adintellada i centrada i dos balcons als laterals, també d'obertures adintellades amb motllures.
  A la façana del carrer de La Palma hi consta un semisoterrani, una planta baixa sobreaixecada i dos pisos. A la planta baixa s'accedeix a un comerç i hi trobem tres balcons ampitadors amb obertura adintellada. En el primer i segon pis, hi ha dos balcons laterals i dues finestres centrades; totes adintellades.
  El coronament de les dues façanes es fa amb un ràfec de barbacana. Els paraments són llisos i arrebossats exceptuant la planta baixa del carrer de Sant Joan que és amb plaques de pedra.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.