Casa dels Italians
Taradell

C. de la Vila, 92

Marta Lloret. Antequem, S.L.

Casa construïda a principi del segle XX segons una estètica d'inspiració modernista. És un edifici entre mitgeres i de planta rectangular que s'estructura en dues crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis es composa simètricament segons dos eixos d'obertures d'arc pla amb una motllura a mode de guardapols. Els finestrals dels pisos de l'eix central tenen sortida a balcons de baranes forjades. Els nivells de forjat es posen de manifest a l'exterior amb franges de mosaic a la planta baixa i al pis i una franja dentada de maó al superior, des d'on arrenca un capcer sinuós amb decoració en trencadís i l'any "1910". El tractament exterior dels murs és arrebossat.

Segons tradició popular, els italitans que l'habitaven es dedicaven a extreure les pintures murals de diverses esglésies.