Casa del Pont
Sant Martí de Tous

Solella del Diudó. A l'oest del nucli urbà.
    Camí cap a Bellprat, al km 0,2, després de passar el pont de l'Eucaria

XXI
    Núria Cabañas

La casa del Pont va ser reformada completament a inicis del segle XXI,fins aleshores estava en un estat ruïnós. És un edifici de planta rectangular estructurat en tres crugies amb la coberta a doble vessant amb el carener paral·lel a la façana principal. Consta de planta baixa, primer pis i golfes. El frontis, orientat a migdia, es composa de tres eixos amb finestres d'arc de mig punt, a excepció de l'obertura central del primer pis que té sortida a un balcó amb barana de ferro. El portal d'accés és d'arc de mig punt amb maons. La façana posterior, s'hi obren sis obertures d'arc de mig punt. A la façana de llevant s'hi adossen dos annexes d'un sol nivell d'alçat i una terrassa amb coberta i amb finestres de dintell. La façana de ponent s'hi annexiones dos cossos, un d'ells amb una obertura d'arc de mig punt. El parament dels murs és de pedra a excepció d'un dels annexes de la banda de llevant que està revestit.
    Davant l'edifici, a l'altra banda de la carretera hi ha una construcció en ruïnes que formaria part de l'antiga masoveria. Possiblement correspondria a l'espai dels corrals.

La casa del Pont va ser una antiga masoveria de l'Eucaria