Casa del Pont
Sant Martí de Tous

  Anoia
  Solella del Diudó. A l'oest del nucli urbà.
  Emplaçament
  Camí cap a Bellprat, al km 0,2, després de passar el pont de l'Eucaria
  448

  Coordenades:

  41.56063
  1.50432
  375281
  4602075
  Número de fitxa
  08226-285
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XXI
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  000102700CG70B0001AE
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  La casa del Pont va ser reformada completament a inicis del segle XXI,fins aleshores estava en un estat ruïnós. És un edifici de planta rectangular estructurat en tres crugies amb la coberta a doble vessant amb el carener paral·lel a la façana principal. Consta de planta baixa, primer pis i golfes. El frontis, orientat a migdia, es composa de tres eixos amb finestres d'arc de mig punt, a excepció de l'obertura central del primer pis que té sortida a un balcó amb barana de ferro. El portal d'accés és d'arc de mig punt amb maons. La façana posterior, s'hi obren sis obertures d'arc de mig punt. A la façana de llevant s'hi adossen dos annexes d'un sol nivell d'alçat i una terrassa amb coberta i amb finestres de dintell. La façana de ponent s'hi annexiones dos cossos, un d'ells amb una obertura d'arc de mig punt. El parament dels murs és de pedra a excepció d'un dels annexes de la banda de llevant que està revestit.
  Davant l'edifici, a l'altra banda de la carretera hi ha una construcció en ruïnes que formaria part de l'antiga masoveria. Possiblement correspondria a l'espai dels corrals.

  La casa del Pont va ser una antiga masoveria de l'Eucaria

  AJUNTAMENT DE SANT MARTÍ DE TOUS. (2011): Esborrany del Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació.