Casa del mestre
Fogars de la Selva

Polígon 12 Parcel·la 36
    Veïnat de La Serra

Jordi Montlló Bolart

Caseta als quatre vents situada al costat de l’ermita de La Serra, amb valor simbòlic per tractar-se de la casa del mestre de l’escola republicana. És de planta quadrangular i consta d’una única planta. La coberta és a dues aigües, de teules àrabs, i amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia, mirant a l’ermita.

No té cap element destacable arquitectònicament ja que es tracta d’una arquitectura funcional, pràctica i de cost baix. La porta d’entrada es troba centrada amb el carener i té una petita pèrgola de protecció. A cada costat s'hi obre una finestra. A les façanes laterals hi trobem tres finestres. El parament és arrebossat. A la façana posterior hi sobresurt un petit cos quadrat que coincideix amb la comuna. De la teulada sobresurt el fumeral.

L’edifici fou construït durant la II República, l’any 1931 per tal d’instal·lar-hi el mestre d’una nova escola pels nens del veïnat de La Serra. Durant una temporada, les classes varen haver-se de fer a l’interior de l’ermita de La Serra. Després de la Guerra Civil, es tancà definitivament el servei d’escola i l’habitatge es destinà a altres usos.