Casa del carrer de la Torrassa, núm. 28-30
Sant Adrià de Besòs

Barcelonès
    Sant Joan Baptista - Carrer de la Torrassa, núm. 28-30

Jordi Montlló Bolart

Grup de dues cases entre mitgeres fetes alhora. Són de planta rectangular i consten de planta baixa i pis. La coberta és de teules àrabs a dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana principal. La façana ha patit algunes modificacions que han alterat el programa arquitectònic, obrint portes noves en planta baixa i modificant la simetria original. En tot cas, trobem en planta baixa tres portes d'accés a tres habitatges independents, fruit de divisions internes posteriors.. També hi trobem dues finestres amb reixa de ferro. En planta pis, conserva en millor estat, l'aspecte originari, amb sengles balconades amb barana de ferro forjat, amb doble accés. El parament és arrebossat llis, amb sòcol en planta baixa i recreixement a les obertures, amb arc escarser en planta baixa i llinda recta en planta pis. Hi ha motllura de separació entre planta baixa i pis i entre pis i cambra d'aire. Coronament amb motllura dentellada i balustrada. Les motllures, els recreixements i els respiradors de la cambra d'aire estan pintats amb una tonalitat més fosca de color argilós que els destaca de l fons de la façana, molt més clar. Destaca amb el mateix to argilós fosc en l'espai entre les obertures de la planta pis on posa "ANY MCMXX".

El barri de Sant Joan és un barri de caràcter obrer, que s'estructura a la primera meitat del segle XX, al mateix moment que s'instal·la la fàbrica de teixits Baurier, la central tèrmica de l'empresa "Energía Eléctrica de Cataluña", i la factoria Celo, entre altres.