Casa del Carrer de Barcelona 50-52
Granollers

A la sortida sud de l'antic nucli de Granollers

Renaixement
    XVI
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

Conjunt de dues antigues cases (avui unificades en una), que han conservat en bona mesura la tipologia constructiva tradicional, del segle XVI. L’edificació consta de planta baixa, pis i golfes.

La façana és plana i està feta amb obra mixta de paredat i maó. Els elements singulars presenten un treball elaborat en pedra. Té dos portals d'entrada rematats amb arcs rebaixats mentre que les finestres, de pedra, són amb llinda plana. L'antic ràfec que rematava l'edifici ha estat substituït en les obres recents. A la llinda de la finestra dreta té la inscripció "b'AIA IHS ANY 1568". A la llinda de la finestra esquerra presenta un guardapols sostingut per carotes.

El carrer de Barcelona va començar a formar-se al segle XVI amb l'inici de la construcció de diversos habitatges al lloc per on tenia entrada a la vila el Camí Reial. Tal com indica la inscripció de la façana (1568), aquesta casa és un exemple representatiu d’aquesta època de formació del carrer.

BAULIES I CORTAL, Jordi (1965). Granollers. Barcelona, Biblioteca Selecta, volum. 372.

CUSPINERA I FONT, Lluís et al. (2001). Pla especial de protecció del Patrimoni Històric-Arquitectònic de Granollers. Granollers. Document administratiu.

GARCIA-PEY, Enric (1990). "Recull onomàstic de Granollers: Motius, topònims, nomenclatura", a Estudis de Granollers i del Vallès Oriental, Núm. 3, Granollers, Ajuntament de Granollers.

PATRIMONI (1985). Patrimoni Històric Arquitectònic. Granollers: Caixa de Crèdit Granollers.