Casa del carrer Corró 63
Granollers

Carrer del Corró, 63-65
    Zona d'eixample de Granollers. Sector nord

Jordi Piñero Subirana

Casa unifamiliar que ha conservat la tipologia constructiva originària, amb un finestral gòtic-renaixentista. És una edificació entre mitgeres, de planta baixa més planta pis. La façana és plana, actualment arrebossada. S’estructura en dos eixos d’obertures laterals més el portal d’entrada, que es troba al centre. Les obertures estan emmarcades amb llindes i brancals de pedra, amb els ampits motllurats. Destaquen les dues finestres del pis superior, de tradició gòtic-renaixentista. La de la dreta és rematada amb llinda d’arc conopial amb traceria lobulada a l’intradós, i està decorada amb diversos caps humans. La finestra de l’esquerra és amb arc conopial més senzill.

La llinda del portal té inscrita la data 1794.

L’actual carrer del Corró es va formar seguint el traçat del Camí Ral de Barcelona a Vic, en la seva sortida cap al nord. Al primer terç del segle XIV s’hi començà a desenvolupar un raval fora muralles en estreta vinculació amb la construcció de l’Hospital dels pobres de Granollers. Al llarg dels segles XVI i XVII es va continuar la urbanització en la zona al nord de l’hospital, en aquest cas amb protagonisme de la promoció privada.

Pel que fa a aquesta casa en particular, segons informa la inscripció de la llinda es devia construir l’any 1794. No en coneixem més notícies històriques, i ignorem si els finestrals de tradició gòtic-renaixentista són originaris d’aquesta casa.