Casa del carrer Castell, 10
Collbató

Actualment s'hi fan obres de rehabilitació.
    PGOU 21/12/1984 (nucli històric)
    Sí; IPA: BLL-06.009
    Assumpta Muset Pons

La casa del carrer Castell, núm. 10, és un habitatge petit i humil, construït amb pedra i arrecerat a la costa del castell. Té planta baixa i pis. La coberta, que era de teules, està ensorrada. El portal és dovellat i construït amb blocs de pedra i totxos de terra cuita. Les finestres són petites i situades a sota mateix la teulada.

La costa del castell va estar ocupada per feixes de conreu fins als segles XVIII i XIX. Aleshores l'increment demogràfic va afavorir la construcció de nous habitatges a fora de la vila: carrers del Raval, Sant Antoni i Nou, i també a dins, on s'aprofitaren els espais buits que hi havia. Algunes cases s'alçaren a la costa del Castell. Aquesta tendència es va mantenir durant el XIX gràcies al boom vitícola. Algunes cases foren abandonades com a conseqüència de la fil·loxera, a finals del XIX, i de la crisi de l'agricultura tradicional, a mitjan segle XX.