Casa de veïns d'Eugeni Dotras (La Puntual)
Sant Feliu de Llobregat

Carretera Laureà Miró, 229-235

Josep Pujol i Brull (arquitecte) i l'empresa d'Estanislau Ximenis (execució de l'obra)
    CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

Edifici cantoner d'habitatges entre mitgeres que formen una construcció de considerables dimensions. La seva planta s'adapta al solar, tot agafant una forma trapezoïdal pràcticament triangular. S'estructura en alçada en planta baixa i tres pisos i està coronat per un terrat a la catalana tancat amb trams de balustrada intercalats per peanyes de secció quadrada. Destaca la tribuna del xamfrà a l'alçada del primer pis, que acull una forma de reminiscències modernistes. Una sèrie de petits balcons de plataforma rectangular motllurada en el frontal i barana de ferro forjat es distribueix per la part central de la façana que dóna a la carretera de forma arrenglerada. Als dos extrems d'aquesta mateixa façana trobem finestres protegides amb barana de ferro forjat, però sense balcó. Totes les obertures estan decorades amb imposta perimetral que es fa més ampla a la part superior, on s'ubica un estucat de motius vegetals.
    El coronament de la façana acull una sanefa estucada també amb motius vegetals que transcorre sota la balustrada del terrat.

Casa projectada al 1925 per l'arquitecte Josep Pujoli Brull i construïda per l'empresa d'Estanislau Ximenis. En el seu moment va ser de les més altes construïdes a la carretera, modificant així l'skyline de la ciutat. Durant molts anys i fins fa poc s'hi va ubicar a un dels locals dels baixos una botiga que duia per nom "La Puntual" i que va fer que tothom conegués l'edifici per aquest nom.

- VIDAL I JANSÀ, Mercè. Arquitectura i urbanisme a Sant Feliu de Llobregat. 1826-1936. De Pere Serra i Bosch a Nicolau M. Rubió i Tudurí. Sant Feliu de Llobregat: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, 2005. 202 p.