Casa de veïns d'Eugeni Dotras (La Puntual)
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Carretera Laureà Miró, 229-235

  Coordenades:

  41.38198
  2.04324
  420001
  4581603
  Número de fitxa
  08211 - 211
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Any
  1925
  Josep Pujol i Brull (arquitecte) i l'empresa d'Estanislau Ximenis (execució de l'obra)
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL (19/10/88)
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  36076
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  0018615DF2801G
  Autoria de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  Edifici cantoner d'habitatges entre mitgeres que formen una construcció de considerables dimensions. La seva planta s'adapta al solar, tot agafant una forma trapezoïdal pràcticament triangular. S'estructura en alçada en planta baixa i tres pisos i està coronat per un terrat a la catalana tancat amb trams de balustrada intercalats per peanyes de secció quadrada. Destaca la tribuna del xamfrà a l'alçada del primer pis, que acull una forma de reminiscències modernistes. Una sèrie de petits balcons de plataforma rectangular motllurada en el frontal i barana de ferro forjat es distribueix per la part central de la façana que dóna a la carretera de forma arrenglerada. Als dos extrems d'aquesta mateixa façana trobem finestres protegides amb barana de ferro forjat, però sense balcó. Totes les obertures estan decorades amb imposta perimetral que es fa més ampla a la part superior, on s'ubica un estucat de motius vegetals.
  El coronament de la façana acull una sanefa estucada també amb motius vegetals que transcorre sota la balustrada del terrat.

  Casa projectada al 1925 per l'arquitecte Josep Pujoli Brull i construïda per l'empresa d'Estanislau Ximenis. En el seu moment va ser de les més altes construïdes a la carretera, modificant així l'skyline de la ciutat. Durant molts anys i fins fa poc s'hi va ubicar a un dels locals dels baixos una botiga que duia per nom "La Puntual" i que va fer que tothom conegués l'edifici per aquest nom.

  - VIDAL I JANSÀ, Mercè. Arquitectura i urbanisme a Sant Feliu de Llobregat. 1826-1936. De Pere Serra i Bosch a Nicolau M. Rubió i Tudurí. Sant Feliu de Llobregat: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, 2005. 202 p.