Casa de les Pruelles o de les Prubelles

Polígon industrial Mas Alba, a l'est de la deixalleria i al costat de la casa Les Pruelles

Edats dels Metalls
    X aC-I aC
    Les estructures del jaciment requereixen una important i urgent actuació de restauració.
    BCIL. Catàleg del P.C.C. (24.7.1991,DOGC 1473)
    Sara Simon Vilardaga

En un espai aproximat de mitja hectàrea es van trobar superficialment diversos materials ceràmics: fragments d'àmfora, ceràmica comuna romana, ceràmica sigil·lada i un fragment de ceràmica de vernís negre. Es tracta d'un conjunt ceràmic de cronologia ibero-romana que no es pot associar a cap estructura de la que hi hagi restes visibles. Al 1998, a causa de l'obertura d'un vial del polígon industrial, es va dur a terme una intervenció d'urgència sota la direcció de Joan M. Garcia Targa, que va permetre excavar les restes d'un possible fons de cabana datable al Bronze Final (segles IX-VIIIaC), en el que s'hi va localitzar una llar, diversos materials ceràmics i algunes llavors de cereals.

A pocs metres, separats per la deixalleria, trobem el jaciment identificat com a Les Pruelles o les Prubelles (veure fitxa nº 521).

Entre el 18 de maig i el 5 de juny de 1998 es va realitzar una excavació d'urgència sota la direcció de Joan M. Garcia Targa. Els materials procedents d'aquest jaciment es troben repartits entre la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, el Servei d'Atenció als Museus de Pedret (Girona) i en mans de Jacint Sastre de Sitges.

MIRET, M. (1983) "Cronologia i anàlisi del poblament ibèric a la zona oriental de la comarca del Garraf. Barcelona". Tesina de llicenciatura. Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.
    MIRET, J. FONTS, C. (1984) Fitxa 15/396 de la Carta Arqueològica (CCAA). Revisió de 2002.
    MIRET, M. (2006) "Jaciments arqueològics i poblament d'època ibèrica antiga i plena (segles VI-III aC) a la comarca del Garraf (Barcelona)" a XIII Col·loqui Internacional d'Arqueologia de Puigcerdà (2003).