Casa de la Riera d'en Font
Montgat

C. Riera d'en Font, 8 Bis
    Entre el Carrer de la Riera d'en Font i el Carrer de Mar

Marta Lloret Blackburn

Casa cantonera de planta rectangular que consta de planta baixa, pis i golfes. Té la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana principal. Es troba ensotada respecte el nivell actual del carrer, pel que s'hi accedeix a través d'unes escales que comuniquen el carrer de Mar i el de la Riera d'en Font. Consta d'un portal amb llinda de fusta, com ho són la resta d'obertures, tot i que aquestes s'han incorporat en la darrera reforma. A la façana orientada a mar té una balconada amb accés des de dos finestrals, entre els quals s'hi ha afegit un rellotge de sol modern. El ràfec es troba decorat amb una imbricació composta de rajols i teules ceràmiques. Abans de la reforma l'acabat exterior era arrebossat amb pòrtland amb pedra vista intercalada, tot i que actualment és arrebossat i pintat de color blanc. Els porticons de les finestres s'han pintat de color blau.

Va ser restaurada durant l'any 2008.

El barri del casc antic que coneixem no es començà a constituir fins el segle XIX, al voltant de l'església de Sant Joan. Les cases del carrer de l'Església van ser les primeres que es van edificar, davant les quals hi havia terrenys amb els horts i safareigs. Més endavant es van començar a parcel·lar i construir aquestes parcel·les, i es va formar el carrer de Mar. L'any 1848 va ser inaugurada la línia ferroviària entre Barcelona i Mataró, que transcorria entre la platja i el carrer de Mar. El segle XX va suposar l'ampliació del barri amb noves cases. Segons fonts orals, la casa de la Riera d'en Font es trobava dividida en dues vivendes independents, i no va ser fins al voltant del 1970 que es va unificar en una de sola.

CATALUNYA. GENERALITAT. DEPARTAMENT DE CULTURA. IPA: Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Montgat (Maresme). 2007.