Casa de la Riera d'en Font
Montgat

  Maresme
  C. Riera d'en Font, 8 Bis
  Emplaçament
  Entre el Carrer de la Riera d'en Font i el Carrer de Mar

  Coordenades:

  41.46789
  2.28446
  440249
  4590946
  Número de fitxa
  08126-8
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPA 8733
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  0311911DF4901A0001PO
  Autoria de la fitxa
  Marta Lloret Blackburn

  Casa cantonera de planta rectangular que consta de planta baixa, pis i golfes. Té la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana principal. Es troba ensotada respecte el nivell actual del carrer, pel que s'hi accedeix a través d'unes escales que comuniquen el carrer de Mar i el de la Riera d'en Font. Consta d'un portal amb llinda de fusta, com ho són la resta d'obertures, tot i que aquestes s'han incorporat en la darrera reforma. A la façana orientada a mar té una balconada amb accés des de dos finestrals, entre els quals s'hi ha afegit un rellotge de sol modern. El ràfec es troba decorat amb una imbricació composta de rajols i teules ceràmiques. Abans de la reforma l'acabat exterior era arrebossat amb pòrtland amb pedra vista intercalada, tot i que actualment és arrebossat i pintat de color blanc. Els porticons de les finestres s'han pintat de color blau.

  El barri del casc antic que coneixem no es començà a constituir fins el segle XIX, al voltant de l'església de Sant Joan. Les cases del carrer de l'Església van ser les primeres que es van edificar, davant les quals hi havia terrenys amb els horts i safareigs. Més endavant es van començar a parcel·lar i construir aquestes parcel·les, i es va formar el carrer de Mar. L'any 1848 va ser inaugurada la línia ferroviària entre Barcelona i Mataró, que transcorria entre la platja i el carrer de Mar. El segle XX va suposar l'ampliació del barri amb noves cases. Segons fonts orals, la casa de la Riera d'en Font es trobava dividida en dues vivendes independents, i no va ser fins al voltant del 1970 que es va unificar en una de sola.

  CATALUNYA. GENERALITAT. DEPARTAMENT DE CULTURA. IPA: Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Montgat (Maresme). 2007.