Casa de Fusta Santa Maria de Merlès

Berguedà
Sector sud-oest del terme municipal
A 6150 metres per pista forestal de la carretera BV-4401, punt quilomètric 11'750.

Coordenades:

41.95906
1.91707
410256
4645798
08255-36
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
XIX
Dolent
Una part de l'edifici es troba esfondrat i hi ha perill de ruïna de tot l'edifici.
Inexistent
Fàcil
Sense ús
Privada
Ref. cad.: 013A00098
Jordi Compte i Marta Homs

La Casa de Fusta es troba situada a uns metres del camí que condueix des de la masia de la Vall de Vila-ramó a Puig-reig, a l'oest de la masia de la Riera de Tortafè.
Es tracta d'una casa de planta rectangular allargada formada per una sola planta, amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior. Els murs són de maçoneria de pedra i s'observen cantonades diferenciades de carreus de majors dimensions, algunes d'elles integrades als murs fruit de les ampliacions al llarg del temps.
La façana principal, orientada al sud-oest, presenta un portal emmarcat amb brancals i llinda de fusta. A l'esquerra del portal hi ha una espitllera i a sobre una petita finestra emmarcada amb monòlits de pedra i llinda de fusta. A la part dreta hi ha un cos adossat que sobresurt, amb coberta de lloses i teulada parcialment esfondrada.
A la façana sud-est s'hi obren dues finestres i a la façana nord-est hi ha cinc petites finestres disposades irregularment.
A la façana nord-oest hi ha una obertura a un nivell superior al del terra, coronada amb llinda de fusta, i una part que ha estat tapiada a l'esquerra. Uns metres endavant d'aquesta façana hi ha diverses estructures d'ús agropecuari: coberts, corts, etc.