Casa de Dalt del Rossell Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Esteve de Granollers
  A 200 metres per pista asfaltada de la carretera B-522, punt quilomètric 5'300.

  Coordenades:

  41.98283
  2.27538
  439972
  4648124
  08100-141
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  XIX
  Bo
  Legal
  Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref.Cad: 001627I00DG44G
  Jordi Compte

  La Casa de Dalt del Rossell es troba situada uns metres a l'oest del Rossell, tot i que en un pla ubicat en un nivell·lleugerament superior.
  Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa, primer pis i golfes, bastit amb murs arrebossats de maçoneria de pedra i parts de tàpia i amb cantonades delimitades amb carreus treballats. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
  La façana principal, orientada a l'est, conté a nivell de planta baixa dues finestres emmarcades amb maó i llinda de fusta i un portal emmarcat amb pedra bisellada amb la data de 1814 inscrita a la llinda amb una creu, l'anagrama IHS i el símbol dels tres claus que representen la Crucifixió de Crist intercalat. Al primer pis hi ha tres finestres, una de les quals emmarcada amb maó i llinda de fusta, i a les golfes una finestra.
  La façana sud conté set finestres, sense elements originals en les obertures. A l'esquerra hi ha una estructura adossada bastida amb murs de maçoneria de pedra que conté una porta emmarcada amb pedra treballada i llinda de fusta.
  La façana oest conté quatre finestres emmarcades amb maó i llinda de fusta.
  La façana nord es troba dominada per una estructura adossada amb dos portals emmarcats amb pedra treballada i llinda de fusta delimitant un estret pati. Al fons del pati s'observa una part de la façana del volum principal, amb una finestra emmarcada amb maó i llinda de fusta i la data de 1639 amb una creu intercalada inscrits en un dels carreus que formen la cantonada nord-oest.