Casa d'Albarells
Argençola

  Anoia
  Albarells
  Emplaçament
  Al nord-oest del nucli d'Albarells
  610

  Coordenades:

  41.62233
  1.47599
  373040
  4608967
  Número de fitxa
  08008-44
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Contemporani
  Popular
  Estat de conservació
  Dolent
  La façana forma part d'un edifici en ruïnes. La resta d'estructures estan quasi a terra.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  3192501CG7039S0001KX
  Autor de la fitxa
  Jordi Seró i Ferrer. IN SITU S.C.P.

  En aquest edifici de planta quadrada, pràcticament en ruïnes, situat a la part alta del nucli d'Albarells, cal destacar-hi alguns elements que es troben a la façana d'ingrés a l'edifici orientada l'est. També però alguns elements just davant d'aquesta.
  La façana, alçada amb carreus irregulars de pedra, i disposats horitzontalment , és de grans dimensions. Un gran portal adovellat de mig punt, dona accés a l'interior. Es curiós que en aquesta façana, no hi trobem cap obertura, i solsament petites espitlleres. Un altre aspecte curiós, són el gran nombres de cavitats corresponents a l'encaix o encastat de bigues d'edificis adossats. La coberta s'observa, que havia crescut en alçada pel nord, ja que el ràfec sud, es més baix que el que el nord.
  Però el que potser cal destacar més, és l'accés cap aquesta entrada. Un pont amb dues arcades de mig punt unia la casa amb l'exterior. No s'aprecia la part inferior d'aquest, ja que actualment resta colgada per la runa de part de l'edifici.

  Les interpretacions fetes, sobre les estructures de davant de la façana, són poc precises, ja que és a primera vista, sense cap tipus d'estudi, ni anàlisi més acurat. La runa ja compactada pels pas dels anys, dificulta aquesta interpretació.