Casa Cremada, Cases Cremades
Corbera de Llobregat

  Baix Llobregat
  Entre la riera de Corbera i la urbanització Creu de l'Aragall

  Coordenades:

  41.42426
  1.9073
  408693
  4586432
  Número de fitxa
  08072-31
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XVIII-XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL (14/01/87); Catàleg Municipal, 2005, núm. 31
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Sí: IPA 18374
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 14402DF0886N
  Autor de la fitxa
  Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

  Caseriu format per tres edificis al voltant d'un pati de dimensions reduïdes: ca n'Isidre, can Baliarda i can Miquel, separades únicament per un pati de pocs metres, formant un conjunt de 40 x 90 mts. El seu nom obeeix al fet que foren cremades durant el segle XIX. Es van reconstruir a principis del segle XX, fet que els dóna un aspecte modern. L'estructura dels edificis és similar en tots els casos: es tracta d'habitatges de planta rectangular, amb planta i un o dos pisos, coberta a dues aigües i, en tots els casos, amb les façanes arrebossades i pintades de blanc.

  Tot i que en realitat són diferents cases, es coneixen de forma indistinta com Casa Cremada o Cases Cremades.

  El 1768 consta una segregació del mas d'en Planas a nom de Romagosa, que és l'origen del nucli de la Casa Cremada o Cases Cremades. En el segle XIX la propietat de Ca l'Isidre correspon al llinatge dels Cardona, perllongada fins a l'actualitat.

  ARAGÓ I GASSIOT, Ramon M. (1984). «Fitxa del Servei de Patrimoni Arquitectònic». Barcelona: Generalitat de Catalunya CLOPAS I BATLLE, Isidre (1985). Notes històriques de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat GARCÍA NAVARRO, Helena (1998). L'Abans. Recull gràfic de Corbera de Llobregat. El Papiol: Efadós Editorial RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.