Casa carrer Molí amb carrer Sant Miquel
Sant Martí Sesgueioles

Carrer de Sant Miquel 2

Josep Anton Pérez Arriaga (TRÍADE Serveis Culturals)

Edifici cantoner ubicat al carrers Molí i Sant Miquel. L’edifici s’estructura en planta baixa i dos pisos. La construcció principal presenta la coberta de teula àrab a una vessant que desguassa al carrer Molí, on es troba també la  porta principal, oberta amb muntants de grans blocs de pedra ben tallada, sobre els quals s’ha practicat una motllura amb material modern. A la gran llinda de pedra es pot llegir una inscripció encerclada la data de “1732”. Per sobre es veu un arc de descàrrega amb les pedres disposades a sardinell. A banda i banda de la porta hi ha tres finestres de mides diferents, totes emmotllurades.

Al segon i tercer pis la façana és simètrica, el segon amb dos balcons amb llosana de pedra motllurada i baranes i el tercer amb dues finestres, totes emmotllurades amb material modern. Els murs són de pedra irregular disposada horitzontalment i alineats (excepte una refacció feta amb parament de maçoneria), amb la cantonera amb blocs més grans. La cornisa es conforma amb una cornisa dentellada de maó.

La façana del carrer Sant Miquel s’adapta al pendent del carrer, on probablement existia una porta avui tapiada i transformada en una petita finestra. Al costat n’hi ha un altra, dos més al primer pis i una al segon, totes motllurades. A ponent de la casa hi ha el garatge.