Casa Antoni Ferratges i Tarrida

Av. Sofia, 23

Josep Mª Martino Arroyo (1881-1957)
    Bo
    La normativa del Pla Especial obliga a la conservació estricta del volum, dels elements de la façana i del jardí.
    Legal i física
    Pla Especial, 411. 2006
    Ref. cad.: 62202CF9695N
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici aïllat d'estil colonial classicitzant, estructurat en alçat en planta baixa, un primer pis i un segon pis en mansarda, de clara influència francesa. De planta gairebé quadrada, la façana principal presenta tres eixos d'obertures regulars repartides simètricament al llarg de l'amplada de la façana. Les de la planta baixa presenten una llinda en forma d'arc de mig punt i la resta de llindes de les obertures dels pisos són rectes. A més, disposen d'emmarcaments que les decoren fets a base de faixes motllurades en els brancals i les llindes, les quals sobresurten lleugerament de la línia de façana; tots els ampits de les finestres estan fets a base de motllures esglaonades, les quals disposen de dues mènsules decoratives. La coberta, en mansarda, està feta de pissarra i les finestres presenten una llinda en forma d'arc rebaixat.
    L'accés a la porta principal de la planta baixa (situada a la part més septentrional de la façana afrontada a l'avinguda Sofia) es realitza mitjançant una escala de quatre graons sense cap tipus de barana. El revestiment de les quatre façanes és idèntic, amb un arrebossat senzill, cantoneres d'arrebossat imitant carreus als angles i pilastres (també d'arrebossat) que emmarquen els eixos verticals d'obertures.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció II. La finca està catalogada com una construcció de tipus C. El projecte original es conserva a l'Arxiu Municipal de Sitges.

COLL, I. (2001) "Arquitectura de Sitges. 1800-1930". Sitges.
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)