Casa Antoni Catasús

c/ Sant Isidre, 35

Eclecticisme
    El Pla Especial determina que cal mantenir el volum i conservar estrictament la façana.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges, construït entre mitgeres, estructurat en alçat en planta baixa, tres pisos i terrat pla transitable. El llenguatge formal que incorpora l'apropa a una estètica eclecticista pròpia de la segona meitat del segle XIX. L'alçada dels habitatges degrada, segons l'alçada, amb un darrer nivell força simple (si es compara amb els inferiors). Destaca del conjunt la balconada del primer pis que ocupa gairebé la totalitat de l'amplada de la façana; a aquesta balconada afronten tres obertures amb elements decoratius basats en l'arquitectura clàssica; és a dir, incorpora frontons a les llindes dins dels quals hi ha relleus amb motius florals. La llosa de la balconada està decorada amb sis grans mènsules amb relleus florals i geomètrics. El tres balcons de la segona planta segueixen la mateixa tònica (llosa, mènsules, motllures, etc) que la balconada de la planta inferior. En aquest cas, però, les llindes incorporen un trencaaigües motllurat decorat amb dues petites mènsules. A la darrera planta es disposen tres senzilles finestres. Corona la façana una cornisa decorada amb petites mènsules. El revestiment, fet d'arrebossat, imita carreus de pedra disposats al trencajunt.

COLL, I. (2001) "Arquitectura de Sitges. 1800-1930". Sitges
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)