Casa Antoni Bausili i Mayol
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Carrer de Joan Maragall, 15

  Coordenades:

  41.38024
  2.04611
  420239
  4581408
  Número de fitxa
  08211 - 156
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Modernisme
  Segle
  XX
  Any
  1929
  Joan Masdéu i Puigdemasa
  Estat de conservació
  Bo
  Molt modificada
  Protecció
  Legal
  BCIL 19/10/1988
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  36041
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  0216707DF2801E
  Autoria de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  Casa unifamiliar de petites dimensions, amb planta rectangular i planta baixa i pis i coberta a dues aigües. A la planta baixa hi ha tres portes, una central més gran i dos més estretes i allargassades. Una motllura de ceràmica vidriada de tons blaus, blancs i grocs recorre horitzontalment aquesta part de la façana i només queda interrompuda per les obertures. Al pis superior hi ha un balcó central amb una única porta rectangular emmarcada per una imposta de formes geomètriques que deixa a la part superior un espai pentagonal que es decora amb ceràmica vidriada blava i ocre amb motius aparentment vegetals. A banda i banda del balcó, dues finestres petites amb un ampit molt marcat, també per la diferent policromia respecte de la resta de la façana. En aquest cos de l'edifici també s'aprecia la motllura de ceràmica vidriada horitzontal i idèntica a la de la planta baixa. Per últim, l'element més significatiu és segurament la part superior de l'edifici, resolta amb un parament de línies sinuoses de tipus mixtilini i on destaca la presència a mitja alçada d'una motllura de línies rectes suportada sobre mènsules i decorada amb ceràmica vidriada que dibuixa un frontó sobre la façana. La punta central, més alta, està coronada amb un floró. La casa Antoni Bausili del carrer de Joan Maragall segueix l'estètica modernista.

  Forma part de la Ruta Modernista de Sant Feliu. Aquest element es troba en un carrer que està declarat BCIL en el seu conjunt (36114)
  Aquesta casa té el mateix cadastre que la de la fitxa 28 (Cal Bausili). Es tracta de dues cases situades l'una d'esquenes a l'altre ocupant el mateix terreny allargassat que va de la Carretera Laureà Miró 163 (Cal Bausili) a Joan Maragall, 15 (Casa Antoni Bausili).

  - VIDAL I JANSÀ, Mercè. Arquitectura i urbanisme a Sant Feliu de Llobregat. 1826-1936. De Pere Serra i Bosch a Nicolau M. Rubió i Tudurí. Sant Feliu de Llobregat: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat. 2005. 202 p.