Casa a la Rambla Marquesa de Castellbell, 13
Sant Feliu de Llobregat

Rambla de la Marquesa de Castellbell, 13

Noucentisme
    Desconegut
    Bo
    Tot i que l'estat de conservació de l'estructura és bo, cal dir que ben segur l'edifici lluïa d'origen amb un gran cromatisme degut a la utilització de la tècnica de trencadís en la decoració. Aquest efecte cromàtic està molt esmorteït per la falta de manteniment i neteja de l'edifici.
    BCIL (19/10/88)
    19158
    0716708DF2801F
    CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

Edifici de petites dimensions entre mitgeres, de planta rectangular. Des del carrer s'observa una estructura en alçada de planta baixa, tot i que l'habitatge té una segona planta endinsada respecte de la línia de façana i conseqüentment difícil de veure des del carrer. La planta baixa, segurament avui dia molt modificada, presenta dues portes d'accés molt senzilles. Al primer pis és on podem observar tos els elements ornamentals amb què va ser concebut l'edifici. Aquest segon pis queda visualment separat de la planta baixa per un fris ample decorat amb còdols de riu i ceràmica trencada de diversos colors, formant aquesta última una sanefa que alterna rombes i línies rectes. Immediatament per sobre hi trobem dues obertures, una finestra i una porta a balcó coronades a la part superior per una decoració idèntica a la del fris que acabem de descriure i que separa en dos cossos horitzontals la façana. Aquesta mateixa decoració la trobem també a la base de la finestra. Pel que fa al balcó és de plataforma rectangular amb barana de ferro forjat. També resulta interessant el coronament de la façana. Hi trobem primer un ràfec que forma un voladís important suportat sobre un conjunt de petites mènsules molt juntes entre sí. La part visible del ràfec presenta rajoles col·locades en escata. Per sobre d'aquest ràfec la façana dibuixa unes formes sinuoses que formen tres merlets, un central i dos als extrems de la façana. En ells també s'hi troba la decoració a base de còdols i ceràmica trencada.