Cartell Nitrato de Chile de l'Avinguda Unió
Castellolí

Av. Unió, 134-132, 08719, Castellolí.

Adolfo López-Durán
    Només és visible la seva part superior.
    Catàleg de béns a protegir POUM 2014. Fitxa 14. Interès municipal.
    Virgínia Cepero González

Es tracta d'un cartell publicitari de Nitrato de Chile, situat a la mitgera de l'edifici de l'avinguda Unió nº 132-134.
    Només és visible la seva part superior i es desconeix si la resta es conserva.
    Està realitzat amb rajoles ceràmiques esmaltades i presenta el dibuix d'una silueta, de color negre, d'un home a cavall sobre un fons groc.

El cartell publicitari de Nitrato de Chile va ser dissenyat, l'any 1925, per l'estudiant d'arquitectura Adolfo López-Durán. Va ser un encàrrec d'una empresa xilena comercialitzadora de nitrat de sodi com a fertilitzant, que volia expandir-se a Espanya. Formava part d'una campanya publicitària de grans dimensions, i va ser col·locat a molts pobles arreu de l'estat espanyol.