Carretera de Vilafranca, 3
Sitges

  Garraf
  Carretera de Vilafranca, 3

  Coordenades:

  41.23801
  1.80743
  400064
  4565865
  Número de fitxa
  08270 - 12
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX
  Any
  1880
  Estat de conservació
  Bo
  Segons la normativa del Pla Especial, conservació estricta de la façana. Es permet afegir un pis, sempre que les noves obertures respectin la composició del frontis; unificar el color del parament extern.
  Protecció
  Legal
  Inexistent
  Pla Especial, 12. 2006.
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 62205DF0606S
  Autoria de la fitxa
  Núria Nolasco Azuaga

  Edifici de tres nivells d'alçada (pb + 2p) que destaca per la simetria de la seva composició. En la planta baixa mostra un portal central -amb llinda conformada per un arc rebaixat, sobre el qual figura la data 1880- que dóna accés a un local comercial; està flanquejat a l'esquerra per la porta que dóna accés als pisos superiors i a la dreta per una finestra. En el primer pis s'identifiquen dos balcons ampitats, amb una reixa metàl·lica que presenta en el centre una decoració a base de volutes. La planta segona consta d'un balcó corregut amb dues obertures; la volada, probablement d'obra, mostra perfil motllurat. En el coronament, són visibles dues petites obertures que ventilen la solera del terrat a la catalana, així com una cornisa de maons i una barana d'obra llisa.

  Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. La finca està catalogada com una construcció de tipus A.

  Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)