Carretera de Vilafranca, 1

Bo
    Segons la normativa del Pla Especial, manteniment obligat de la façana principal. Es permeten actuacions en el frontis lateral si es respecten els eixos verticals.
    Pla Especial, 11. 2006.
    Ref. cad.: 62206DF0606S
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici a dos vents, de tres nivells d'alçada (pb + 2p). La façana principal obre a la via més important, mentre que el frontis lateral es considera de servei. Disposa d'un portal amb llinda conformada per un arc rebaixat, balcó central al primer pis i finestres a la planta superior. El balcó consta d'una volada, probablement conformada per llosanes de pedra i la barana metàl·lica presenta un sòcol decorat amb volutes confrontades. El coronament mostra una cornisa motllurada i una barana d'obra llisa al terrat transitable de la finca. Pel que fa a la façana lateral, els elements arquitectònics no presenten una entitat significativa i les obertures tampoc estan ordenades amb eixos verticals ben definits. S'observa, no obstant, un nivell d'alçat més que en el frontis principal; no es perllonga la cornisa ni la barana d'obra del terrat. L'edifici constitueix una mostra d'arquitectura popular sitgetana vinculada a usos agrícoles i actualment reconvertida com a local comercial.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. La finca està catalogada com una construcció de tipus A.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)