Carrer Santa Anna, 23
Granollers

Al nucli antic de Granollers

I - V dC.
    Desconeguda
    Jaciment destruït.
    BPU
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Arqueològic de Granollers. Àrea arqueològica núm. 48. Protecció de tipus VIII: Àrees arqueològiques.
    0668402DG4006E0001UI
    Jordi Piñero Subirana

Segons informació proporcionada per l’arqueòleg Jordi Pardo, l’any 2000 fou enderrocada la casa existent al carrer de Santa Anna, 23, per construir-hi un nou edifici. Entre les terres que les màquines extragueren s’hi van observar restes de paviment d’opus signinum, fragments de marbre de Carrara, ceràmica comuna romana, sigil·lada sud-gàl·lica, fragments de teula, de pissarra negra, ossos, pedra marès i fragments d’àmfora de la tarraconense.

Aquest jaciment estaria relacionat amb les restes que es van documentar a partir de l’any 1947 i que, en conjunt, s’han denominat antiga presó. Es tracta de la pars urbana de la vil·la romana de Granollers (fitxa PEPPA d’arqueologia núm. 47).