Carrer d'en Quintana
Taradell

Taradell

XVI-XX
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Carrer delimitat entre el carrer de la Font i el carrer de Vic, tot creuant el de Mont-rodon. Té el traçat irregular en part perquè la casa de Can Quintana que li dóna nom sobresurt respecte la línia del carrer. Té edificacions construïdes a banda i banda, la majoria de les quals de tres nivells d'alçat i dues o tres crugies. Les cases més antigues, con són Can Quintana, Can Manlleu o Ca la Jepa, entre d'altres, estan obertes amb portals d'arc pla de pedra carejada, amb finestres també d'arc pla de pedra carejada als pisos. El tractament dels murs és en algunes cases arrebossat i en d'altres amb pedra vista.

El carrer de la Quintana consta en un document de l'any 1615 entre les afrontacions de la casa que tenia Carles de Vilademany a Taradell. Tot i així, en la documentació posterior no s'hi troben referències, fins a l'amirallament de 1862. Antigament s'havia conegut com el carrer de les Set Cases o el carrer de Sant Quirze i Santa Julita.

SOLAGRAN, S. (2010). Els carrers de Taradell. Prats de Lluçanès: Editorial Cal Siller.