Portal de Can Busquets
Taradell

C. Sant Sebastià, 18

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

La casa de Can Busquets té un portal del segle XVIII treballat en baix relleu. És una obertura d'arc pla de pedra carejada amb l'intradós motllurat. La llinda es composa de tres parts diferenciades: a la part central hi ha representat Sant Eloi, beneïnt amb una mà i un bàcul a l'altra, dins d'una orla amb motius vegetals i les inscripcions "SANT ELOI" al damunt i "ANY 1789" a sota. A banda i banda s'hi representen menestrals orfebres treballant, cadascun dins de sengles portalades. La part esquerra de la llinda té una orla inscrita: "AVE MARIA PURISSIMA CIN PECADO CONCEBIDA" i a la dreta: "PAX HUIC DOMUI ER OMNIBUS ABITANTIBUS IN EA".

La casa es va enderrocar l'any 1999.

Antigament, al nucli de Taradell hi havia diverses cases on els menestrals residien i desenvolupaven el seu ofici. Com a mostra distintiva i, sovint de devoció al Sant patró de l'ofici, era habitual deixar-ne constància a l'entrada de la casa.