Carrer del Triomf - Restaurant Layon
Granollers

Carrer del Triomf, 08400-GRANOLLERS
    Al nucli antic de Granollers

Dolent
    Aquesta zona ha estat força alterada, a l'actualitat allà on J. Estrada hi situa l'eixida existeix un edifici de nova planta (VILA, 2001).
    PEPHA nou, Zona Arqueològica
    Sense accés
    Diversos
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

L'any 1946 J. Estrada va documentar-hi restes de paviment romà que no semblaven trobar-se al seu emplaçament original, ja que aparegueren formant part de les parets de l'eixida que hi havia per sortir al carrer Triomf. Podria tractar-se de restes procedents d'un jaciment proper (VILA, 2001).

Documentat per J. Estrada el 1946 (VILA, 2001). Can Layon, diminutiu del Sr. Hilarion Planas, qui es va traslladar a aquest lloc procedent de la carretera de Ribes (actualment Joanot Martorell), l'any 1890 (GARCIA-PEY, 1990).

ESTRADA i GARRIGA, Josep (1993) : Granollers a l'antiguitat. Granollers; Tarafa, Editora de Publica-ciones, S.L. Revista Vallès.

TENAS BUSQUETS, M. (1999): El nucli romà de Granollers: l'aportació de les restes funeràries. IX Memorial Joan Camps, Associació Cultural de Granollers.