Carrer del Bisbe Solà
Sant Llorenç Savall

BCIL Núm CPCC 735 (Comissió urbanisme 05/12/83)
    Estructural
    Ajuntament de Sant Llorenç Savall
    Laura de Castellet i Ramon

Bona part del carrer només té habitages a la vorera de ponent, ja que l'altra és roca mare, amb marges d'hortes als darreres del carrer superior. Hi ha algunes vivendes amb llindes datades dels segles XVIII i XIX. Als darreres de l'Agell hi ha uns edificis que s'han anat fent espai al talús amb el temps, configurant una petita placeta i cases amb diversos pisos.

Les dades UTM estan preses al tram sud del carrer, entre l'Agell i el carrer del Calvari.

La denominació és moderna, però el carrer forma part de l'entramat urbà més antic del poble, a l'entorn de la plaça i l'església, conduint cap al sector on hi havia el mas de l'Agell. En una façana encara es conserva una placa, segurament commemorativa del moment en què es rebatejà el carrer: 'La vila de Sant Llorenç Savall al ? Matias Solà Farell nascut en aquesta casa el 10 d'agost de 1884 i consagrat bisbe el 22 d'abril de 1931'.