Carrer Artail
Vilassar de Dalt

Carrer Artail

BCIL- Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental
    varis propietaris
    Jordi Montlló Bolart

El carrer Artail es troba a la part alta del nucli i és paral·lel a la Riera de Targa, entre el Torrent Daniel i el carrer Marquès de Barberà. Està format per 15 cases de cós amb una petita vorera al davant, sense asfaltar i amb una filera de plataners davant la façana i una petita barana d'obra, protectora de les baixades d'aigua.
    Són cases entre mitgeres de planta baixa i pis, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal, orientades a migdia.
    La composició de les façanes a la planta baixa és de finestra lateral i porta amb arcs escarsers o llinda recta. En el primer pis, pot ser amb una o dues finestres.

Neix al voltant de la fàbrica de Cal Garbat, en ple període d'industrialització de Vilassar.