Carrer Anselm Clavé, núm. 23
Cabrera de Mar

POUM-38
    Marc Guàrdia i Llorens

Casa de cos entre dues altres construccions. Aquest edifici ha estat reformat en els darrers temps, modificant l'alçada original. L'edifici primigeni s'estructurava en planta baixa i pis, amb terrat amb una balaustrada de maons. La reforma i restauració ha aixecat un nou pis, esborrant la presència del terrat. El que sí ha recuperat la restauració ha estat la sanefa de tipus modernista que emmarca finestres, porta i balcons, respectant també el cromatisme de la primera casa.

És interessant ressenyar que l'any 1879, en el plànol "Plano geométricoparcelario del distrito municipal de Cabrera" aquest edifici ja surt esmentat (Rovira 2006). També, 15 anys més tard, la tornem a trobar referenciada al "Padrón de los edificios y solares" de 1894-95, ubicant-la "Bajo la Plaza", on s'hi troba un conjunt de 8 cases.