Carrer Anselm Clavé, núm. 3
Cabrera de Mar

POUM-37
    Marc Guàrdia i Llorens

Casa de poble adossada, estructurada en base a una planta baixa i dues alçades més de planta-pis. A la planta baixa actualment hi ha un local, amb la façana a aquesta alçada folrada de marbre que n'amaga les característiques originals. On si que trobem l'aspecte original de l'edifici és a les dues plantes superiors, on es conserva un magnífic esgrafiat de l'any 1923, a base d'ornamentacions vegetals i florals. Les cantoneres són de finals del segle XX. També destaquen els portals d'aquestes dues plantes, en grups de 2 per planta, tots amb balcons, decorats a la base amb sanefa ceràmica geomètrica.

És interessant ressenyar que l'any 1879, en el plànol "Plano geométricoparcelario del distrito municipal de Cabrera" aquest edifici no hi consta (Rovira 2006). No obstant, 15 anys més tard, ja la trobem referenciada al "Padrón de los edificios y solares" de 1894-95, ubicant-la "Bajo la Plaza", on s'hi troba un conjunt de 8 cases.