Carregador de la Mina Gran
Malgrat de Mar

Mines de Can Palomeres
    Està situat entre la mina 3 i 8.

Està cobert de vegetació.
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Carregador de mineral situat sota la Mina Gran. Es tracta d'una construcció formada per una rampa i el propi carregador, situats en el vessant que hi ha sota la Mina Gran. La rampa té una amplada considerable i està delimitada per murs paral·lels de pedra lligada amb morter. Aquests acaben al final del pendent en un mur perpendicular que s'obre a la part inferior amb una obertura d'arc rebaixat de pedra. És fet de pedra lligada amb morter

A l'Inventari dels elements conservats de l'Estudi Arqueològic de les Mines de Can Palomeres està identificada amb el número de fitxa 2.

Per les característiques constructives del carregador, va ser construït amb anterioritat a l'explotació de les mines de Can Palomeres de principi del segle XX. Aleshores, l'explotació de la Mina Gran també seria anterior a aquest període. La funció d'aquest element era la de facilitar l'extracció del mineral de les mines, tot aprofitant el pronunciat desnivell del terreny, fins arribar a al mur inferior amb una petita obertura que actuaria com a tremuja.

LLINÀS, J. (2015). Mines de Can Palomeres (Malgrat, Maresme). Estudi arqueològic. Malgrat de Mar: Ajuntament de Malgrat de Mar.