Caramelles
Canyelles

Josep Anton Pérez

Des de l'any 2012, data en la que es van recuperar les cantades, ha estat la Coral Pla del Bosc les encarregades de les actuacions que ara ja només es canten al sortir de l'església i no són itinerants.

Ara en comptes de "caramelles" se les anomena "Cants Pascuals"

Durant la primera meitat del segle XX per Pasqua el sr. Mas Pons, un acordionista cec ensenyava caramelles a un grup d'homes. En acabar la Guerra Civil i durant dos anys Mn. Josep Bach Molas reprengué l'activitat de les Caramelles amb un grup d'entre 25 i 50 homes de la població. Passats aquests dos anys se'n feu càrrec Antoni Hill "Tonet" fins a l'actualitat. S'actuava el dissabte a la nit a Canyelles i diumenge a Vilanova, on tenien molt bona fama. De mica en mica plegaren els homes adults i les caramelles les formen actualment nens.

El contingut d'aquesta fitxa ha estat possible gràcies als testimonis orals directes dels senyors Marcel Bertran i Tonet Hill.