Capelleta de visita domiciliària
Martorelles

Diverses cases de Martorelles

Parròquia de Sant Joaquim
    Marta Lloret Blackburn

Petita capella de fusta amb portetes a l'interior de la qual hi ha la Sagrada Família. Les figures de la Verge Maria, Josep i el nen Jesús són fetes de ceràmica i pintades, i queden protegides per un vidre. Sota la capella hi ha un petit calaix on es dipositen les aportacions.

Al poble de Martorelles hi ha quatre capelles de visita domiciliària. Cadascuna d'elles té una celadora, que n'és l'encarregada. Al llarg del mes, la capella canvia de casa diàriament seguint un circuit, tot i que en l'actualitat tarda més d'un mes a passar. Abans d'entregar-la al proper veí, es pot fer una aportació econòmica al calaix que té la capella. A final de mes, la celadora recull les donacions i les guarda en una llibreta d'estalvis. Quan la parròquia ho necessita, els dóna els diners. La capelleta que s'ha inventariat va començar a passar-se després de la Guerra Civil, tot i que l'origen d'aquesta costum és més antic.