Capelleta de Lurdes
Sant Julià de Cerdanyola

El Castell

Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola
    María del Agua Cortés Elía. OPC

Capelleta que forma una fornícula al mur que tanca la casa del Castell. La fornícula està construïda amb paredat i té boca amb arc semicircular imitant la cova on es va aparèixer la Verge, queda tancada amb una reixa. Davant hi ha una porta que tanca el conjunt, deixant un espai entre la fornícula i el carrer; aquesta porta és d'arc rebaixat amb dovelles de pedra i una inscripció gravada a la llinda de pedra: Mare de Déu de Lurdes; aquesta porta també es troba tancada amb una reixa de ferro. A l'interior hi ha una petita imatge de factura moderna de la Mare de Déu de Lurdes situada sobre una base de pedra i una inscripció en un plafó de fusta darrera la imatge que diu: Tu que passes per aquí si vols bona companyia ella amb tu farà camí. L'acompanyen diversos rams de flors i espelmes.

Aquesta capelleta es troba al peu del camí que des de Sant Julià de Cerdanyola porta al Santuari de Falgars. La devoció a la Verge de Lurdes es va iniciar a França a partir de les aparicions atribuïdes a la Verge a finals dels segle XIX. La devoció li atribueix propietats curatives de diverses malalties, fet que provoca que s'organitzin peregrinacions al santuari de Lurdes.