Capella de visita domiciliària
Balenyà

La Raureda, la Riera i Can Moianès

Bisbat de Vic, C/ Santa Maria, 1. 08500 Vic
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Capella de visita domiciliària que circula entre els masos La Raureda, La Riera i Can Moianès. Es tracta d'una capelleta de fusta gravada amb motius gòtics, a l'interior de la qual hi ha la imatge de la Sagrada Família. Sota la capella hi ha un petit calaix on es dipositen les aportacions.

Al poble dels Hostalets hi ha set capelles més, que circulen per un cententar de cases del poble.

Les capelletes de visita domiciliària circulen per les cases des d'antic. Entre els veïns, hi ha un celador o celadora que s'encarrega que al llarg del mes la capella canviï de casa periòdicament, seguint un circuit. Sota la capella hi ha un calaix on els veïns fan una aportació econòmica per la rectoria.