Capella de Sant Salvador
Jorba

Tant el mas com l’església s’estan enrunant, i la vegetació els està colonitzant.
    Fitxa AA12 Catàleg del POUM.
    5831 Inventari patrimoni arquitectònic
    Xavier Bermúdez - iPAT Serveis Culturals

Edifici adossat al costat est del Mas Bover. És de nau única, rectangular, amb orientació cap a l’est/sud-est. Malgrat que no se’n coneix la capçalera, hi són visibles els dos murs laterals, fets amb un bon aparell de carreus. Així mateix, es conserva l’arrencament de la coberta, en volta de canó. La porta és al lateral sud.

Castro (1993) anota que hi ha documentació que, en diferents moments, recull la prohibició del Bisbat de Vic de celebrar-hi missa i de fer-hi processons.

Adell i Gisbert, Joan-Albert (1992): “Sant Salvador del Mas Bover”, dins Catalunya romànica. Vol. XIX. El Penedès, l'Anoia. Barcelona: Enciclopèdia Catalana, p. 427.

Castro i Borrós, Pere  (1993): Dates i dades històriques de Jorba. Jorba: Ajuntament de Jorba. p. 190.