Capella de Maria Auxiliadora
Alella

Plaça de Maria Auxiliadora

Eclecticisme
    BCIL (Catàleg Patrimoni d'Alella - 2010)
    Ajuntament d'Alella (Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08328 )
    Jordi Montlló Bolart

Capella dedicada a Maria Auxiliadora, en forma de templet amb volta o petita cúpula sostinguda sobre quatre columnes elevades del nivell del sòl per sengles pilars de maons de secció quadrada i 90 cm de costat. Del centre, s'aixeca una columna estriada en funcions de pedestal sostenint un bloc cúbic damunt el qual hi ha una urna de vidre amb marcs metàl·lics, on hi ha la imatge de la verge.
    A l'arquitrau de la cúpula, s'hi pot llegir en lletres capitals "AVE MARIA". Els capitells de les columnetes estan decorats amb motius vegetals geometritzats.

Fou inaugurada l'any 1956

MONTLLÓ, Jordi i FONT, Josep (2007). Inventari d'arquitectura rural i popular d'Alella. Inèdit.
    RAMOS, Joan Josep (1991). Alella, recull d'imatges. Cent anys d'història. Associació Cultural Revista Alella.