Capella de Les Casetes de Relat
Avinyó

Sta. Eugènia de Relat
    a l'interior de Les Casetes de Relat

Neoclàssic
    Marc Cucurella Pinilla

Capelleta situada dins del baluard de l'entrada actual de Casetes de Relat. Es tracta d'una capelleta actual, feta els anys 40, i que consta d'una sola nau, amb una superfície aproximada de 8 m2, a l'interior del qual trobem un petit altar i tot un seguit d'elements simbòlics repartits a banda i banda d'aquest. La capelleta té un petit campanar on hi ha disposades tres campanes de dimensions reduïdes.

La família Relat ha estat important des de finals del s XVIII, i fóu un segle més tard quan van anar adquirint un seguit de masies circumdades al voltant de Santa Eugènia de Relat. Aquestes masies van ser molt reformades a principis del segle XX.

- GAVÍN, Josep M (1979). Inventari d'Esglésies, vol. V (Bages), Artestudi Edicions, Barcelona, pàg. 31.
    - TRESSERRA, Joan (prev.) (1932). Notes històriques de Sant Joan d'Avinyó, Manresa.