Capella de la Torre del Veguer
Sant Pere de Ribes

Eclecticisme
    National Monument Record
    Defensa
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Capella adossada a la façana de llevant de la Torre del Veguer. És un edifici de planta rectangular amb l'absis no marcat en planta. Té la coberta planta habilitada com a terrassa transitable, a la qual s'accedeix des de la masia. El frontis està presidit per una gran portalada configurada per un pinacle, que flanqueja dues arquivoltes recollides per un arc apuntat. A la façana de llevant hi ha dues finestres d'estil neogòtic. A l'extrem de llevant del frontis hi ha un nou pinacle, que cobreix un petit campanar amb petits pòrtics d'arc apuntat. El coronament de l'edifici està acabat amb merlets rectangulars. Entre la decoració de la façana destaquen les gàrgoles zoomorfes que permeten desaiguar la teulada. L'acabat exterior és arrebossat i pintat. La capella consta d'una sola nau, coberta un sostre d'artesonat, resseguit amb frisos decoratius i inscripcions. A la part posterior de l'altar, delimitat per un cancell, hi ha la sagristia.

La família Desmassières, comtes de Torralba i marquesos de Montellà, van vendre la Torre del Veguer a Josep Ferrer Vidal l'any 1878, després de reformar-la en un palau d'estil historicista. historicista. Poc després, vers l'any 1896, l'industrial de vilanova hi va fer bastir una capella dedicada a la Maria Auxiliadora.

GAVÍN, J.M. (1981). Inventari d'Esglésies. Alt Penedès-Baix Penedès-Garraf. Vol. 10. Barcelona: Artestudi edicions.