Capella de Can Maioles
Vilassar de Dalt

Can Maioles

Historicista
    BCIL - Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental
    Jordi Montlló Bolart

La capella de Can Maioles es troba situada al costat del camí, mot a la vora del barri d'entrada a la finca i una m ica enlairada en relació a la cota del camí.
    És de planta rectangular i consta d'una única nau acabada amb absis. La coberta és a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal. Aquesta es disposa a partir d'un únic eix de verticalitat delimitat per la porta d'entrada, d'arc de mig punt i un ull de bou al damunt. El capcer és triangular i coronat per un campanar de cadireta.
    A la part del davant de l'entrada hi ha un petit pati amb la barana de ferro forjat al lateral.

Aquesta capella, forma part de els reformes patides a la finca a mitjans del segle XIX i constitueix una part significativa del programa arquitectònic que van idear els seus propietaris conjuntament amb la zona enjardinada de la casa, el pont i altres elements complementaris.

L'origen de Can Maioles és l'antic mas Domènech, documentat des del segle XIV, com a domini alodial del castell de Vilassar. El nom correspon al segle XV quan els Maioles s'hi estableixen.
    A mitjans del vuit cents s'ho venen a la família Biada, promotors del primer tren peninsular de l'estat espanyol. Aquests construeixen l'actual casa damunt l'antic mas Domènech.