Capella Caminera del Roser
Calonge de Segarra

Sant Pere de l'Arç
    Es troba a la part central del nucli, en la cruïlla dels dos carrers.

Jordi Seró i Ferrer. [IN] SITU SCP

En un extrem del nucli de Sant Pere de l'Arç, entre la cruïlla del C/ Major i el camí que porta a la font del Rector, s'hi troba la capella caminera del Roser.
    És una construcció de caire religiós aixecada verticalment, de planta quadrada i orientada a ponent. Està formada per carreus de pedra ben treballats, disposats en filades horitzontals formant aparell de llarg i través, alhora revestits per un fi arrebossat.
    Al capdamunt, s'obre la capelleta o oratori de la Verge del Roser, pintada sobre rajola de ceràmica vidriada i policromada catalana. A la part inferior es llegeix l'artesà que signa l'obra, J. Guivernau. Aquesta fornícula està tancada per una reixa de forja que protegeix la imatge, a sota d'aquesta hi ha la inscripció de l'any 1814.
    Corona l'oratori una curiosa coberta monolítica a vuit vessants, ja que mostra un frontó triangular als quatre vents. Aquesta coberta també presenta un ràfec que sobresurt de l'escultura de la capella per preservar la representació. Finalment, una creu de ferro forjat corona tot l'oratori.

J. Guivernau és també el ceramista de la Capella Caminera de Torrescassana.