Can Viver
L'Ametlla del Vallès

Plaça Vella, 3
    Al nucli històric del poble.

XVI
    Pla Especial Protecció Patrimoni Arquitectònic (nº 8)
    Virgínia Cepero González

Masia de planta irregular, formada per planta baixa, planta pis i golfes. El carener és paral·lel a la façana amb un ràfec d'una filada de teules. El barri estava tancat per un imponent mur del qual avui només es conserva la portalada d'arc rebaixat.
    A la façana principal destaca el portal adovellat, amb carreus de grans dimensions, i les quatre finestres clàssiques de la planta baixa.
    L'estructura interior ha estat totalment reformada i compartimentada en quatre habitatges.

A la talla feta a mitjans del segle XVII (1656) es classifica el mas Viver de la Plaça a la segona talla, és a dir, a la segona categoria, pagant 16 sous, juntament amb el mas pagès, Can Forns i can Xammar de Dalt.

AA.DD. (2008). Pla especial i catàleg del patrimoni arquitectònic de l'Ametlla del Vallès. Inèdit.